Το καλοκαιράκι μας ανοίγει η όρεξη πολύ περισσότερο για θαλασσινά! Μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μας.Τι γίνεται, όμως, με τους μακαρονάδες που θέλουν σε όλα να συνδυάζουν και το ζυμαρικό τους;Δοκιμάστε επίσης: Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού: Μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο και φέταΑυτή η απίστευτη και πανεύκολη συνταγή για μακαρόνι…
Το καλοκαιράκι μας ανοίγει η όρεξη πολύ περισσότερο για θαλασσινά! Μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μας.
Τι γίνεται, όμως, με τους μακαρονάδες που θέλουν σε όλα να συνδυάζουν και το ζυμαρικό τους;
Δοκιμάστε επίσης: Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού: Μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, σκόρδο και φέτα
Αυτή η απίστευτη και πανεύκολη συνταγή για μακαρόνια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία!
Υλικά
Μερίδες: 4
-
1 πακέτο (400γρ.) ζυμαρικά λιγκουίνι
-
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες μετρίου μεγέθους, πλυμμένες και ψιλοκομμένες
-
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
-
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (150 ml)
-
1 κιλό μύδια
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 κούπα σγουρός μαϊντανός (ή απλός μαϊντανός), πλυμμένος και ψιλοκομμένος
-
τριμμένο πεκορίνο, για το σεβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.
-
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε καλά.
-
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
-
Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί.
-
Λίγο πριν αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
-
Μετά από 5 λεπτά η σάλτσα μας είναι έτοιμη -πρέπει να έχουν σωθεί όλα τα υγρά. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.
-
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα λιγκουίνι στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
-
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
-
Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το τυρί, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο πεκορίνο.
-
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά