Σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά από την Αργυρώ


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παράλληλα μας δίνει και την κρύα σάλτσα που επιλέγει η ίδια για να τις συνοδεύσει.Δείτε επίσης: Τραγανές φλογέρες με κρέμα τυριού και σύκα – Σε χρόνο dtargiro.gr


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παράλληλα μας δίνει και την κρύα σάλτσα που επιλέγει η ίδια για να τις συνοδεύσει.

    Πως να φτιάξετε τις σπιτικές τυροκροκέτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
    • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    • ½ φλ. κασέρι
    • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. άνηθο
    • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
    • ⅔ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • Πιπέρι
    • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)
    • ηλιελαιο (για το τηγάνισμα)

    Για την κρύα σάλτσα

    • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
    • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
    • ½ φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
    • 1 κ.γ. αλάτι (ανθός αλατιού)
    • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
    • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
    • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Δείτε επίσης: Τραγανές φλογέρες με κρέμα τυριού και σύκα – Σε χρόνο dt

    Εκτέλεση

    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
    • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
    • Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
    • Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
    • Μόλις τις πανάρουμε όλες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
    • Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.
    • Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα.

    Για τη σάλτσα

    • Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
    • Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
    • Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
    • Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.
    • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
    • Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά