Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παράλληλα μας δίνει και την κρύα σάλτσα που επιλέγει η ίδια για να τις συνοδεύσει.Δείτε επίσης: Τραγανές φλογέρες με κρέμα τυριού και σύκα – Σε χρόνο dtargiro.gr
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παράλληλα μας δίνει και την κρύα σάλτσα που επιλέγει η ίδια για να τις συνοδεύσει.
Πως να φτιάξετε τις σπιτικές τυροκροκέτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ φλ. κασέρι
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- ⅔ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Πιπέρι
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)
- ηλιελαιο (για το τηγάνισμα)
Για την κρύα σάλτσα
- 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
- ½ φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 κ.γ. αλάτι (ανθός αλατιού)
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
- 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Δείτε επίσης: Τραγανές φλογέρες με κρέμα τυριού και σύκα – Σε χρόνο dt
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
- Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
- Μόλις τις πανάρουμε όλες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα.
Για τη σάλτσα
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
- Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
- Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
- Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.