Το τραπέζι της Κυριακής είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την οικογένεια να κάτσει μαζί στο ίδιο τραπέζι και να φάει το φαγητό που θα είναι μαγειρεμένο.Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις για το άτομο που μαγειρεύει είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει και εύκολες συνταγές, όπως μια τυρόπιτα που γίνεται αμέσως και είναι πεντανόστιμη.Ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι.Είναι σχεδόν απίθανο να μην αρέσει …
Το τραπέζι της Κυριακής είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την οικογένεια να κάτσει μαζί στο ίδιο τραπέζι και να φάει το φαγητό που θα είναι μαγειρεμένο.
Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις για το άτομο που μαγειρεύει είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει και εύκολες συνταγές, όπως μια τυρόπιτα που γίνεται αμέσως και είναι πεντανόστιμη.
Δείτε πως φτιάχνεται η τυρόπιτα «ματάκια» – Εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σας
Ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Είναι σχεδόν απίθανο να μην αρέσει σε κάποιον η τυρόπιτα σε όλες της μορφές! Πάντα η τυρόπιτα κοσμούσε τα παραδοσιακό και αγαπημένο οικογενειακό τραπέζι.
Τι θα χρειαστείτε για τα…«ματάκια»
Περνάμε στη πράξη
…έχει και συνέχεια!
Είναι φυσικό και επιθυμητό το μείγμα να κολλάει στα χέρια μας (λίγο πιο σφιχτό από το χυλό). Δηλαδή μόλις που θα μπορούμε να το σχηματοποιήσουμε.
Μην την παραψήσουμε γιατί θα χάσει την υγρασία της και δεν θα είναι αφράτη. Θέλουμε να είναι και νόστιμη και όμορφη στην όψη. Άλλωστε, όπως λένε, πρώτα τρώει το μάτι και μετά το στομάχι.
Tips!
Το φρέσκο ανάλατο αιγοπρόβειο τυρί, αυτό που λέμε της «τσαντίλας» είναι λίγο δυσεύρετο στις μέρες μας, αλλά αξίζει να το αναζητήσουμε. Το ανθότυρο είναι θαυμάσια εναλλακτική λύση, το ίδιο και η φρέσκια ανάλατη μυζήθρα (η μυζήθρα ίσως έχει περισσότερα υγρά).
Ότι κι αν επιλέξουμε φροντίζουμε να είναι καλής ποιότητας και γευστικό διότι όλη η νοστιμάδα αυτής της συνταγής βρίσκεται στο τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης πρέπει το τυρί να είναι καλά στραγγισμένο, χωρίς υγρά. Διαφορετικά θα γίνει νερουλό το μείγμα, δεν θα πλάθεται και θα χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό.
Δείτε επίσης: Υπέροχη συνταγή: Ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι
Σε αυτή την τυρόπιτα, το αλεύρι είναι υποστηρικτικό και όχι βασικό συστατικό. Αν προσθέσουμε πολύ αλεύρι, η τυρόπιτα ματάκια γίνεται «στουπί», βαραίνει και καπελώνει την απαλή τυρένια γεύση της.
Πρέπει να είναι αφράτη, να καταλαβαίνουμε τη γλύκα και το ιδιαίτερο άρωμα του φρέσκου τυριού. Προσοχή λοιπόν στο καλοστραγγισμένο τυρί. Συνοδεύουμε την τυρόπιτα μας με σαλάτα της επιλογής μας.
Δείτε και αυτά