To Athensmagazine.gr βρήκε μια καταπληκτική συνταγή για πιτσα τοστ από την Ελενη που μας πήρε τα μυαλά! Η πιο εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο τσακ μπαμ με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι.
Ω…
To Athensmagazine.gr βρήκε μια καταπληκτική συνταγή για πιτσα τοστ από την Ελενη που μας πήρε τα μυαλά! Η πιο εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο τσακ μπαμ με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι.
Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για πίτσα express με ζύμη που θέλει μόνο δύο υλικά και σίγουρα θα γλείφουνε τα δαχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.
- 12 φετες ψωμι του τοστ
- μαγιονεζα
- διαφορα κιτρινα τυρια σε φετες
- γαλοπουλα βραστη 6 φετες
- κετσαπ
- βάζουμε στο ταψί τις μισές φετες του τοστ τις αλείφουμε με μαγιονεζα
- προσθετουμε τις φετες απο τα τυριακαι απο πανω το υπολοιπο ψωμι
- αλειμενο με μαγιονεζα.Προσθετουμε το κετσαπτα κιτρινα τυρια την γαλοπουλα
- παλι κετσαπ και το υπολοιπο τυρι .Ψυνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να λειωσουν τα τυρια.
- Μπορουμε να αυτοσχεδιασουμε και να βαλουμε οτι αλλο υλικο μας αρεσει
- καλη ορεξη
Απο την καταπληκτικη μαγείρισσα Ελένη Τσιρακιδου!
Η πίτσα της γιαγιάς – Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή
Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη πίτσα, όπως την έκανε η γιαγιά σας! Πρόκειται για μια γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτσα, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα.
- 1 συσκευασία σχεδόν αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή φρέσκια μαγιά
- 1 φλιτζανάκι γάλα (Μπορείτε και λίγο περισσότερο)
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- Λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι!
- νερό, όσο πάρει η ζύμη μας για να είναι μαλακή
- 1 πιπεριά
- 1 συσκευασία λουκανικάκια μικρά ψιλοκομμένα
- Κέτσαπ άφθονη
- 1 πακέτο γαλοπούλα ή ζαμπόν!
- 1 πακέτο τυράκι της επιλογής σας
- Τυράκι τριμμένο
- Λίγο λαδάκι για το ταψί
- Αφού αναμίξετε όλα τα υλικά για τη ζύμη, τη πλάθετε με τα χεράκια σας και την αφήνετε στη λεκανίτσα σκεπασμένη με μια πετσετούλα και σε ζεστό μέρος οπωσδήποτε για τρία τέταρτα μέχρι να φουσκώσει!
- Αρχίστε να φτιάχνετε τη πίτσα σας και στο ταψί που θα διαλέξετε «βρέξτε το» με λαδάκι!!! Αμέσως μετά αλώστε το ζυμάρι σας! Έπειτα λοιπόν ρίξτε και απλώστε την κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια που δημιουργήσατε με τη βοήθεια ενός κουταλιού (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο νόστιμο αποτέλεσμα)!
- Συνεχίστε απλώνοντας παντού τα λαχανικά σας και συμπληρώστε με ότι αλλαντικά διαλέξατε!
- Φροντίστε το τυράκι σας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τα υλικά σας!
- Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει και ψηθεί κατά το γούστο σας! Στον αέρα!
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά