Παναρισμένες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα που θυμίζουν τηγανητές πατάτες. Πεντανόστιμες και έτοιμες σε χρόνο ρεκόρ. Φτιάξτε μόνοι σας πατάτες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις τηγανητές πατάτες …
Παναρισμένες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα που θυμίζουν τηγανητές πατάτες. Πεντανόστιμες και έτοιμες σε χρόνο ρεκόρ. Φτιάξτε μόνοι σας πατάτες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις τηγανητές πατάτες των fast food.
Παράλληλα, δείτε το συστατικό που απογειώνει ακόμα και τις νερόβραστες πατάτες
Υλικά
- Πατάτες (5-6 μέτριες)
- Ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας)
- Παρμεζάνα (100 γραμμάρια)
- Αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού)
- Πάπρικα (1 κουταλάκι του γλυκού)
- Σκόρδο (1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε μικρές κυδωνάτες.
Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. - Σε μία σακούλα βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα , το αλάτι , την γλυκιά πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη , ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και κλείνουμε καλά την σακούλα. Ανασηκώνουμε και χτυπάμε δυνατά την σακούλα για να ανακατευτούν πολύ καλά και να κολλήσει η παρμεζάνα πάνω στις πατάτες.
- Είναι πιθανό να έφτιαχνες τοστ με τον λάθος τρόπο όλα αυτά τα χρόνια: Τα 5 μυστικά που θες να ξέρεις