«Ηφαίστειο» σοκολάτας: Ο συνδυασμός… φωτιά για το απόλυτο γλυκό ψυγείου με κακάο, πλιγούρι και μπανάνα


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το γλυκό του σαββατοκύριακου. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, για να μην ξοδέψετε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα και είναι απλά απολαυστικό. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλαΔείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
    Το καλοκαίρι πλησιάζει και αναζητάμε πλέον δροσερές γλυκές απολαύσεις. Κα…


    Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το γλυκό του σαββατοκύριακου. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, για να μην ξοδέψετε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα και είναι απλά απολαυστικό. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλα

    • 120 γρ. Βρώμη ρολό
    • 250 ml. Γάλα ζεστό
    • 2 τεμάχια. (200 γρ.). Μπανάνα
    • 2 τεμάχια. Αυγό
    • Αλας.
    • 30 γρ. Κακάο
    • 5γρ. Ανυψωτικό
    • Φυτικό λάδι.
    • 100 γρ. Σοκολάτα
    • 50 ml. Γάλα ζεστό

    Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

    Δροσερό σοκολατένιο επιδόρπιο ψυγείου των 5′ με κακάο και μπισκότα

    Το καλοκαίρι πλησιάζει και αναζητάμε πλέον δροσερές γλυκές απολαύσεις. Καθημερινά, το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγές για εύκολες, γρήγορες και το βασικό λαχταριστές γλυκές απολαύσεις.

    Σήμερα, η πρόταση έχει γεύση σοκολάτας. Αυτό το γλυκό ψυγείου πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Παράλληλα, δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα σοκολάτας.

    • 500 ml γάλα
    • 25 γρ κακάο σε σκόνη
    • 100 γρ. Ζάχαρη
    • βανιλλίνη
    • 250 ml.σαντιγί
    • Μπισκότα
    • τριμμένη σοκολάτα.

    Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

    «Κολασμένο» τιραμισού: Εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς αυγά – Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

    Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά, έτοιμο σε 10 λεπτά!

    Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, με βάση από μπισκότα σαβαγιάρ, βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε πασπαλισμένο με κακάο. Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο γλυκό!

    500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
    80 γρ. ζάχαρη
    2 βανιλίνες
    500 γρ. μασκαρπόνε
    350 ml γάλα πλήρες
    3 κ.γ. στιγμαίος καφές
    2 πακέτα σαβαγιάρ
    κακάο σκόνη για πασπάλισμα

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

    Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

    Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

    Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

    Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

    Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά