Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά. Πρόκειται για μια γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή γ…
Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά. Πρόκειται για μια γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για κοτόπουλο ρολό.
- 2 φύλλα φρέσκα σφολιάτας
- 200 γρ φέτα
- 200 γρ. κασέρι Ελασσόνας
- 200 γρ. Γραβιέρα πικάντικη
- 200 γρ. γκοργκοντζόλα
- 3 αυγά
- Θυμάρι
- Πιπέρι
- Λίγο σουσάμι
- Φτιάχνουμε τη γέμιση σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τα 2 αυγά, πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας μέσα στο οποίο τοποθετούμε το μείγμα και από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με το άλλο αυγό την πίτα και ρίχνουμε σουσάμι..
- Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πηγή: cookpad.com
Τυρόπιτα μετσοβίτικη… του ονείρου με 5 υλικά
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250-300ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι)
- 250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μίγμα τους μισό-μισό
- 1 πρέζα αλάτι
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι, σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
- Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ.
- Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού.
- Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.
- Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
- Ζυμώνετε με δύναμη και απλώνετε ξανά τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως στο τετράγωνο σκεύος, ραντίζοντας και πάλι με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
- Φέρνετε και πάλι τις γωνίες στο κέντρο, δημιουργώντας ένα νέο τετράγωνο και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μίγμα τους και ζυμώνετε.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη δύο φορές (συνολικά 4 νέα τετράγωνα, 4 ζυμώματα, 4 λαδώματα).
- Την τελευταία φορά, αφού δημιουργηθεί το νέο τετράγωνο, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
- Ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να γίνει τραγανή.