Λαδόπιτα Σκύρου με ξινοτύρι. Μία παραδοσιακή τυρόπιτα από τις Σποράδες με γεύση που δεν συγκρίνεται με ότι έχετε δοκιμάσει έως τώρα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για χανιώτικη τυρόπιτα με 3 τυριά…
Λαδόπιτα Σκύρου με ξινοτύρι. Μία παραδοσιακή τυρόπιτα από τις Σποράδες με γεύση που δεν συγκρίνεται με ότι έχετε δοκιμάσει έως τώρα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για χανιώτικη τυρόπιτα με 3 τυριά, πατάτες και γιαούρτι.
- 1/4 αλεύρι
- 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Λίγο λάδι
- Χλιαρό νερό
- Ξινοτύρι ή όποιο άλλο τυρί λευκό θέλετε
- Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και αναμιγνύω τη μαγιά, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Φτιάχνω μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνω το λάδι, περίπου 1-2 κ.σ.
- Αρχίζω και ρίχνω σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνω απαλά, ώσπου να δέσουν τα υλικά σε μια όμορφη και εύπλαστη ζύμη.
- Την φτιάχνω σε μια μπάλα και την αφήνω σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Περίπου σε μια ώρα και ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, η μπάλα της ζύμης έχει διπλασιαστεί και με τα χέρια την ανοίγω σε μια πιτούλα περίπου του ενός εκατοστού.
- Την αφήνω να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά και μετά την τηγανίζω σε καuτό καλαμποκέλαιο.
- Τη σερβίρω ζεστή, έχοντας σκορπίσει από πάνω κομμάτια απ το ξινοτύρι.