Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας: Ίσως το πιο νόστιμο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σ…



    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα; Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.


    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    Για το πσντεσπάνι:
    – 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    – 2 μεσαία αυγά
    – 80 γραμμάρια κακάο
    – 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
    – 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
    – 150 γραμμάρια ζάχαρη
    – 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
    – 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

    Για το γλάσο:
    – 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
    – 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
    – 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

    Για τη μους σοκολάτας:
    – 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
    – 200 γραμμάρια κουβερτούρα


    Για το στολισμό:
    – Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
    – Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
    – Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
    – Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
    – Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
    – Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
    – Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα


    Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

    – Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
    – Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
    – Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
    – Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
    – Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
    – Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
    – Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά