Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κωκ στο ταψί που σίγουρα θα γλείφουνε τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστή, μοναδική, δροσιστική και πάνω απ΄όλα εύκ…
Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κωκ στο ταψί που σίγουρα θα γλείφουνε τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστή, μοναδική, δροσιστική και πάνω απ΄όλα εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου.
Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 baking powder
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νερό
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 2-3 βανίλιες
- 200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
- Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
- Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά!!
- Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
Πηγή: xryses-syntages.gr
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά
Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κοντεύει, γι’ αυτό το λόγο, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τέλεια συνταγή για το ιδανικό επιδόρπιο. Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με μπισκότα και άλλα 4 υλικά. Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη! Ωστόσο, εκτός από το γλυκό, δείτε εδώ και μια αλμυρή συνταγή για το ορεκτικό σας.
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 10 μπισκότα της αρεσκείας σας (cookies, Μιράντα, Πτι-μπερ κλπ)
- 1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κρέμα σοκολάτα στιγμής και όσο γάλα λέει η συσκευασία της
- Άχνη ζάχαρη
- Τρίβουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Τα βάζουμε στο μπολ μας ως βάση.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα όπως στις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από το μπισκότο.
- Χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος με την άχνη (όσο γλυκιά θέλετε) και μόλις είναι έτοιμη και στέκεται την στρώνετε πάνω από την σοκολάτα.
- Τέλος, βάζετε ότι θέλετε από πάνω τριμμένο μπισκότο ή σοκολάτα, κερασάκια κλπ.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά