Ακόμη και όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ μακαρονόπιτα αυτή τη συνταγή σίγουρα θα τη λατρέψουν και θα τη φτιάξουν παραπάνω από μία φορά.Είναι νόστιμη, εύκολη και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλο…
Ακόμη και όσοι δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ μακαρονόπιτα αυτή τη συνταγή σίγουρα θα τη λατρέψουν και θα τη φτιάξουν παραπάνω από μία φορά.
Είναι νόστιμη, εύκολη και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου φύλλο.
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
- 4 μεγάλα αυγά
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
- 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σας και σουρώστε τα.
- Σε ένα τηγανάκι, περάστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
- Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ ρίξτε τη μοτσαρέλα και τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα με τα χέρια.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά.
- Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα στρογγυλό ταψί περιχύστε τα με τα χτυπημένα αυγά.
- Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και βάλτε στο φούρνο να ψηθούν για 8-10 λεπτά.
- Μόλις δείτε ότι είναι έτοιμα, βγάλτε τα και αφήστε να κρυώσουν λίγο.
- Έπειτα κόψτε κομμάτια και σερβίρετε. Τόσο τα παιδιά σας όσο και εσείς θα κατενθουσιαστείτε.
Αν λατρεύετε τις συνταγές με μακαρόνια τότε πρέπει να δείτε και αυτή τη συνταγή στο τηγάνι τυρί cheddar
Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς τηγάνισμα – Το μυστικό για να πάρουν ωραίο κοκκινοπό χρώμα
Σε περίοδο Σαρακοστής είμαστε οπότε τα νηστίσιμα έχουν την τιμητική τους, όπως αυτά τα αφράτα και λαχταριστά μπιφτέκια λαχανικών χωρίς τηγάνισμα, τα οποία κάλλιστα μπορείτε να τα συνδυάσετε στο τέλος όπως με αυτό τον νηστίσιμο κορμό με χαλβά, ταχίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο
Υλικά:
- 1 σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 5 μέτριες πατάτες
- 1 κούπα καφέ αρακά (ή 150 γρ)
- 1 κούπα καφέ καλαμπόκι (ή 150 γρ ή μια μικρή κονσέρβα)
- 3 καρότα
- Μαϊντανός ή Άνηθος (το πολύ μισό ματσάκι)
- Αλάτι (μια πρέζα ή προαιρετικά)
- Πιπέρι (μια πρέζα, αν θέλετε περισσότερο θα το νιώθετε)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Να τα πατάμε με το πιρούνι και να λιώνουν.
- Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα θέλει λιγότερη ώρα βράσιμο), μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να γίνονται πουρές.
- Όταν βράσουν όλα τα στραγγίζουμε από το νερό.
- Με το χέρι ή με το μπλέντερ χειρός ή με το μούλτι, πολτοποιούμε τις πατάτες και τα καρότα, τα κάνουμε πουρέ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό (ή άνηθο), το πιπέρι και το λάδι (προαιρετικά) τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο πουρέ μας.
- Ανακατεύουμε το μείγμα μας και σταδιακά προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Μετά το ανακάτεμα καλά. Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα για 10 λεπτά, το πολύ, για να σφίξει.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Εάν είναι μαλακό το μείγμα τότε προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά (λογικά δε θα χρειαστεί) και πλάθουμε ξανά το μείγμα. Για να τα πλάσουμε πιο εύκολα να βρεχούμε ελάχιστα τις παλάμες μας.
- Σε ένα ταψί (εάν υπάρχει ρηχό) βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Το μυστικό είναι να πάρουν ένα ωραίο κοκκινοπό χρώμα. Τότε θα ήταν καλό να τα βγάλουμε.
- Βγαίνουν 17 μέτρια μπιφτέκια. Καλή σας όρεξη.
Δείτε και αυτά
- Έτσι δεν θα σου ραγίσει ούτε ένα: Το κόλπο του Άκη Πετρετζίκη για να βάψεις τα αυγά με 100% επιτυχία