Tramezzini: Πώς να φτιάξεις σπίτι τα γευστικότερα ιταλικά σάντουιτς


    Εύκολη συνταγή, ιταλικά tramezzini, για snack ή brunch, με υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο.Τα τραμετσίνι τρώγονται και σκέτα χωρίς τηγάνισμα σαν σάντουιτς ή…


    Εύκολη συνταγή, ιταλικά tramezzini, για snack ή brunch, με υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο.

    Τα τραμετσίνι τρώγονται και σκέτα χωρίς τηγάνισμα σαν σάντουιτς ή με το πανάρισμα στο τηγάνι γίνονται τραγανά και λαχταριστά.

    Το τραμετζίνο ( tramezzino) είναι τριγωνικό σάντουιτς, αποτελούμενο απο δύο φέτες ψωμάκι για τοστ -στις οποίες συχνά έχει αφαιρεθει η κόρα- γεμιστές με αλλαντικά, τυρί, λαχανικά ή άλλο· Γνωστό είναι το βενετσιάνικο τραμετζίνο, ενώ οι ρίζες του είναι τορινέζικες. Η πιο κοινή συνταγή το προβλέπει κρύο, αλλά υπάρχει επίσης και η ζεστή παραλλαγή του.

    Υλικά Συνταγής

    • 6 μεγάλες φετες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
    • 100 γραµ. γαλοπούλα σε λεπτές φέτες (ή σαλάμι αέρος)
    • 150 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα
    • λίγο σχοινόπρασο
    • σαλάτα εποχής για το σερβίρισμα

    Για το πανάρισμα

    • 2 αυγά
    • 150 γραµ. φρυγανιά
    • λάδι για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    • Για τα tramezzini απλώνουμε τις φέτες ψωμί στον πάγκο.
    • Με τον πλάστη ανοίγουμε τις φέτες ψωμί ρολάροντας ώστε να γίνουν λεπτές και να μεγαλώσει η επιφάνειά τους.
    • Αλείφουμε με φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και βάζουμε το σαλάμι αέρος.
    • Κλείνουμε σε σφιχτό ρολό το ψωμί. Το τυλίγουμε με μεμβράνη σφιχτά και το βάζουμε ψυγείο για 30΄.
    • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ξετυλίγουμε τα ρολά tramezzini από την μεμβράνη.
    • Τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Τα πανάρουμε στη φρυγανιά. Ακουμπάμε όλα τα ρολά σε αντικολλητικό χαρτί.
    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε τα tramezzini από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά.
    • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Τα σερβίρουμε με σαλάτα εποχής, ζεστά και λαχταριστά.
    • Τα tramezzini είναι σαντουιτσάκια με ό,τι γέμιση σας αρέσει. Συνήθως κόβονται σε τρίγωνα ή τα τυλίγεις σε ρόλο και αφού τα παγώσεις για να σταθεροποιηθεί το ρόλο το κόβεις σε λεπτές φέτες.
    • Τα tramezzini με τραγανή κρούστα όπως αυτά που σας δείχνω είναι ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες. Απολαύστε τα ζεστά και τραγανά μόλις τηγανιστούν, με μια σαλάτα εποχής.

    Πηγή: Argiro.gr

    Αν θέλεις βέβαια να μείνεις στα πατροπαράδοτα δες εδώ την πιο τέλεια συνταγή του Γιώργου Τσούλι για σπιτικό κλαμπ σάντουιτς!

    Γιατί ονομάστηκαν Tramezzini

    Tramezzini

    Ο όρος τραμετζίνο δημιουργήθηκε απο τον Γκαμπριέλε Ντ ‘ Ανούντσιο, ο οποίος τον δημιούργησε για να αντικαταστήσει την αγγλική λέξη sandwich. Πρόκειται για το υποκοριστικό της ιταλικής λέξης μεταξύ ( tramezzo), εννοημένη ως μια στιγμή στα μισά του δρόμου μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού, κατά την οποία καταναλώνει κανείς ένα σνακ το οποίο είναι, ακριβώς, το τραμετζίνο.

    Η προέλευση του τραμετζίνο οφείλεται στο Caffè Mulassano της Piazza Castello στo Τορίνο το οποίο, το 1925 εφηύρε αυτή την ιταλική εκδοχή απο τη συγγενική αγγλική του, τα μίνι αγγλικά σάντουιτς φτιαγμένα για να καταναλωθούν μέσα σε δυο μπουκιές, την ώρα του τσαγιού.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Vegan σαλάτα με φακές και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το απόλυτο κέικ λεμόνι με σιρόπι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά