Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τη Σκωτία. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε σάντουιτς και φυσικά μιλάμε για κεφτεδάκια με αυγά.
…
Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τη Σκωτία. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σε σάντουιτς και φυσικά μιλάμε για κεφτεδάκια με αυγά.
Ακόμα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με μπιφτέκια και φασόλια, πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Κεφτεδάκια γεμιστά με αυγά
Για 6 κεφτεδάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (συν το χρόνο ψυγείου)
- Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά ανά παρτίδα
Συστατικά:
- 6 βραστά αυγά, καθαρισμένα
- 500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 500 γραμμάρια βόειο κιμά
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ήπια μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φλιτζάνια φρυγανιά
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
- Φυτικό λάδι, για βαθύ τηγάνισμα
Μόλις έχετε βράσει τα αυγά σας και έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, η προετοιμασία είναι πολύ απλή! Απλά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, και στη συνέχεια διαμορφώστε το μείγμα γύρω από τα αυγά. Βουτήξτε τα στη φρυγανιά, τηγανίστε τα και καλή σας όρεξη!
Μερικές συμβουλές ακόμα
Αφού τα βουτήξετε στην ψίχα, σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Η φρυγανιά θα σταθεροποιηθεί και θα τηγανιστούν καλύτερα.
Για να ελέγξετε αν το λάδι τηγανίσματος είναι έτοιμο, ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί όσο καίει το λάδι. Αν το ψωμί πάρει γρήγορα χρώμα χωρίς να απορροφήσει το λάδι, σημαίνει ότι το λάδι είναι έτοιμο.
Πρόσθεσε στον κιμά για τα μπιφτέκια τριμμένη πατάτα – Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια εναλλακτική συνταγή με τριμμένη πατάτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αν πάλι αναζητάτε κάτι.. διαιτητικό, δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
- 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
- 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.
Πηγή: kathimerini.gr
Δείτε και αυτά