Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια δροσερή και λαχταριστή πατατοσαλάτα με πάριζα. Στη συνταγή που θα σας δώσουμε παρακάτω, θα βάλετε λιγότερη μαγιονέζα και περισσότερο γιαούρτι, ώστε να γίνει ε…
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια δροσερή και λαχταριστή πατατοσαλάτα με πάριζα. Στη συνταγή που θα σας δώσουμε παρακάτω, θα βάλετε λιγότερη μαγιονέζα και περισσότερο γιαούρτι, ώστε να γίνει ελαφριά. Η πατατοσαλάτα αυτή, ετοιμάζεται πολύ εύκολα και είναι το ιδανικό συνοδευτικό! Ωστόσο, εκτός από την πατατοσαλάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για τις τέλειες πατάτες φούρνου.
Πατατοσαλάτα: Δείτε αναλυτικά τη συνταγή
- 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
- 4 αυγά
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αγγουράκι τουρσί
- 200 γρ. πάριζα
- 3 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. άνηθο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πλένετε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνετε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
- Βράζετε τα αυγά.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό, ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορείτε να τις πιάσετε.
- Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
- Τις βάζετε σε σαλατιέρα.
- Κόβετε τα φρέσκα κρεμμύδια σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια
- Κάνετε το ίδιο με τα βρασμένα αυγά, τον άνηθο και το τουρσί.
- Κόβετε την πάριζα σε κομμάτια, στο μέγεθος που έχετε κόψει και τις πατάτες.
- Στη σαλατιέρα που έχετε τις πατάτες, περιχύνετε με το ξίδι και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πάριζα, αυγά, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, άνηθο, αλάτι, πιπέρι).
- Σε ένα μπολ αναμειγνύεται πολύ καλά τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
- Ρίχνετε το μείγμα στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά αλλά πολύ καλά.
- Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει 1-2 ώρες.