Το μαρινάρισμα είναι το βασικότερο όσον αφορά το κρέας ή το κοτόπουλο γι’ αυτό και πρέπει να της δίνουμε παραπάνω από την πρέπουσα σημασία γιατί είναι αυτή που θα δώσε γεύση στο φαγητό μας. Μια συνηθι…
Το μαρινάρισμα είναι το βασικότερο όσον αφορά το κρέας ή το κοτόπουλο γι’ αυτό και πρέπει να της δίνουμε παραπάνω από την πρέπουσα σημασία γιατί είναι αυτή που θα δώσε γεύση στο φαγητό μας. Μια συνηθισμένη μαρινάδα περιέχει μπαχαρικά ελαιόλαδο ίσως μουστάρδα ή κάποιο αλκοολούχο ποτέ! Ξεχάστε λοιπόν αυτά που ξέρατε και δώστε βάση στην παρακάτω μαγική συνταγή με βάση το γιαούρτι!
Είναι απλό και γευστικό! Προσθέτετε σε μια σακούλα τροφίμων ένα κεσεδάκι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως πάπρικα, ρίγανη, κάρυ ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε, βάζετε στη σακούλα το κρέας ή το κοτόπουλο που θέλετε να μαγειρέψετε και κουνώντας τη σακούλα η γιαουρτένια μαρινάδα σας καλύπτει το βασικό σας υλικό. Το μόνο που έμεινε είναι το ψήσιμο!
Τόσο απλό, τόσο γευστικό και χωρίς να λερώσετε ένα σωρό σκεύη!
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και μερικές ακόμη χρήσεις του γιαουρτιού στο βίντεο που ακολουθεί:
Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ρίξτε μια ματιά στη λαχταριστή αυτή συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου.
Τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! (Video)’
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! Με τον Λάμπρο Βακιάρο να μας έχει δείξει και γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού
Υλικά:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 20 φτερούγες
- 1φλ. ξινόγαλο
- 1κ.γ. πάπρικα
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Υλικά για τη σως:
- 2φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1/3φλ. ξύδι
- 2κ.σ. μέλι
- λίγη καuτερή πάπρικα
- 3σκ σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι