Εύκολη και τραγανή μπουγάτσα στιγμής με ζαχαρούχο γάλα, έτοιμη σε 10 λεπτά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να …



    Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να ευχαριστήσετε, τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μία είναι η λύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ακόλουθης συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα τους κάνετε να γλείφουν, τα δάχτυλά τους.


    Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
    – 3 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
    – 2 1/2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
    – 1 1/2 φλιτζάνι νερό
    – 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ή μέλι
    – 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη


    Μπουγάτσα στιγμής – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Απλώνετε το φύλλο σε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πινέλου το βουτυρώνετε πολύ καλά.
    – Τυλίγετε, το φύλλο, σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και μετά σε σαλίγκαρο. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγματος φτιάχνετε ένα «τριαντάφυλλο».
    – Με τον ίδιο τρόπο τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
    – Αραδιάζετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
    – Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
    – Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό.
    – Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το γάλα.
    – Όταν τα φύλλα θα έχουν ροδίσει, τα περιχύνετε με το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος.
    – Ψήνετε την μπουγάτσα για άλλα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι το γάλα να απορροφηθεί από τα μεσαία φύλλα και τα επάνω φύλλα γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.
    – Βγάζετε την μπουγάτσα από το φούρνο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά