Παραδοσιακά μελομακάρονα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με το μυστικό της συνταγής να είναι η κανέλα και το πορτοκάλι. Παράλληλα, δείτε το κόλπο για να σιροπιάσετε σωστάΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Παραδοσιακά μελομακάρονα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με το μυστικό της συνταγής να είναι η κανέλα και το πορτοκάλι. Παράλληλα, δείτε το κόλπο για να σιροπιάσετε σωστά
Υλικά για 60 μελομακάρονα:
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες μέλι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 + 1/2 κούπες νερό
- 4 – 5 γαρίφαλα
- 2 – 3 ξυλάκια κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Για τη ζύμη:
- 1 + 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 7 κούπες αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
Για πασπάλισμα:
- 1 κούπα καρυδόψιχα (τριμμένη)