Nηστίσιμη συνταγή για εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα : Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να το κάνετε για να σας…



    Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα : Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να το κάνετε για να σας συντροφεύει γευστικά τις ημέρες της σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:


    Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    – 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο (σ.σ. ή λιωμένη vegan μαργαρίνη) για το άλειμμα
    – για την κρέμα
    – 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
    – 1 φλιτζάνι γεμάτο (σ.σ. 200 γραμμάρια) σιμιγδάλι ψιλό
    – 1 φλιτζάνι (σ.σ. 240 ml) σιρόπι αγαύης
    – Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια για το σιρόπιασμα
    – 1 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης


    Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

    – Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού: Bάζουμε στην κατσαρόλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε-δέκα λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
    – Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λάδι καρύδας (ή μαργαρίνη) και απλώνουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο μας, ένα ένα, αφού τα αλείψουμε με λάδι.
    – Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από τα φύλλα.
    – Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία επίσης αλείφουμε με λάδι καρύδας ή λιωμένη μαργαρίνη.
    – Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψάκι μας και τις σπρώχνουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην βγει έξω η κρέμα.
    – Ραντίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το λαδάκι που απέμεινε και λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 oC ή μέχρι να ροδίσει.
    – Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι αγαύης.
    – Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1 ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά