Σούσουρο με τα πανεύκολα τυροπιτάκια κουρού – Θα τα λατρέψετε


    Σε ποιον δεν αρέσουν τα σπιτικά παραδοσιακά και μοσχοβολιστά τυροπιτάκια κουρού; Μάλιστα, πολλές φορές έχουμε σκεφτεί πως θα ήταν πολύ ωραία να φτιάξουμε μόνοι μας τα τυροπιτάκια. Μία σκέψη όμως, που …


    Σε ποιον δεν αρέσουν τα σπιτικά παραδοσιακά και μοσχοβολιστά τυροπιτάκια κουρού; Μάλιστα, πολλές φορές έχουμε σκεφτεί πως θα ήταν πολύ ωραία να φτιάξουμε μόνοι μας τα τυροπιτάκια. Μία σκέψη όμως, που πολύ γρήγορα φεύγει από το μυαλό μας, όταν σκεφτόμαστε ότι ίσως είναι αρκετά δύσκολο να φτιαχτούν.

    Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν ισχύει με την παρακάτω συνταγή για τυροπιτάκια, μιας και μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα. Αρκεί να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα. Με την ευκαιρία δείτε εδώ την μυστική συνταγή για τα τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.

    Υλικά

    • 400γρ τυρί φέτα
    • 1κτσ βούτυρο κοφτή
    • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
    • 150ml λάδι σπορελαιο ή ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 20γρ μπεικιν παουτερ
    • 600-700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • Αν η ζύμη σας ανοίγει βάλτε παραπάνω αλεύρι

    Συνταγή: Τυροπιτάκια κουρού με ζύμη αφράτη και τραγανή σαν μπισκότο. Ιδανικά για παιδιά! Δοκιμάστε τα και θα πάθετε πλάκα!

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη ή μέλι… Λιχουδιά από τα παλιά!

    Yλικά για 32 πιτάκια:

    Για τη ζύμη:

    • 500 γρ. αλεύρι
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
    • 100 γρ. βούτυρο soft ελαφρύ
    • 30 γρ. σησαμέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο)
    • 2 κ.σ. baking powder
    • 70 ml νερό
    • λίγο αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 200 γρ. philadelphia light
    • 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
    • 1 μικρό αυγό
    • σουσάμι και έξτρα αυγό για το άλειμμα

    Εκτέλεση

    Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και το βούτυρο, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας όλα τα υλικά ώστε να πάρουν μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη, Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 32 μπαλάκια (περίπου 29-30 γρ. το ένα) και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε στρογγυλό πιτάκι διαμέτρου περίπου 8-10 εκ. Γεμίζουμε κάθε πιτάκι στο κέντρο με μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και επειδή η γέμιση είναι ρευστή πιάνουμε το πιτάκι από τις άκρες και το σηκώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό με τα δάχτυλα μας και σφραγίζουμε καλά το πιτάκι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Αλοίφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

    Τραγανά τυροπιτάκια κουρού με λίγες θερμίδες

    Διατροφικές πληροφορίες ανά τυροπιτάκι

    Ενέργεια: 98 kcal

    Υδατάνθρακες: 12.6 γρ.

    Πρωτεΐνη: 3.9 γρ.

    Λιπαρά: 3.7 γρ.

    Κορεσμένα λιπαρά: 1.1 γρ.

    Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά