Το Σαββατοκύριακο είναι παραδοσιακά διήμερο ξεκούρασης, με την προϋπόθεση πως δεν δουλεύεις πάντα. Εάν δουλεύεις μία από τις δύο ημέρες, αρχικά ένα κουράγιο γιατί σε καταλαβαίνουμε, αφετέρου είμαστε ε…
Το Σαββατοκύριακο είναι παραδοσιακά διήμερο ξεκούρασης, με την προϋπόθεση πως δεν δουλεύεις πάντα. Εάν δουλεύεις μία από τις δύο ημέρες, αρχικά ένα κουράγιο γιατί σε καταλαβαίνουμε, αφετέρου είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ιδέες για απογευματινά σνακ.
Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει την ανάγκη για ένα απογευματινό σνακ το Σάββατο ή τις Κυριακές ή ακόμη και τις καθημερινές που είσαι ακόμη στη δουλειά; Σταμάτα λοιπόν ότι κάνεις και σημείωσε τρεις φανταστικές και γρήγορες συνταγές.
Το αβοκάντο τοστ το λατρεύουν όλοι. Και τώρα στο προτείνουμε σε μια νέα παραλλαγή του. Είναι πεντανόστιμο και θα το φτιάξεις μέσα σε 5’.
Τι θα χρειαστείς:
2 φέτες ψωμί για τοστ
2 κ.γ βούτυρο ghee
2 κ.σ pesto
1 ώριμο αβοκάντο
αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις;
Ψήσε τις δύο φέτες ψωμί και άπλωσε επάνω μια λεπτή στρώση βούτυρο. Στη συνέχεια άπλωσε και το pesto. Κόψε το αβοκάντο και πρόσθεσε το από πάνω. Μπορείς να το αλείψεις και αυτό ή να το αφήσεις σε κομμάτια. Ολοκλήρωσε το τοστ με λίγο pesto ακόμη και αλάτι για τη γεύση.
Οκ, ακούγεται περίεργο ένα τοστ με τέτοια υλικά, αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις.
Τι θα χρειαστείς:
2 φέτες ψωμί
φυστικοβούτυρο της επιλογής σου
1 κ.σ μαρμελάδα της επιλογής σου (προαιρετικά)
τυρί cottage όσο θέλεις
μέλι (προαιρετικά)
Κλασικά κι εδώ ψήνεις τις δύο φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια αλείφεις το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα (η μαρμελάδα πάντα προαιρετικά) και από πάνω προσθέτεις το cottage στην ποσότητα που θέλεις. Αν θέλεις πριν κλείσεις με το άλλο ψωμάκι, ρίχνεις και λίγο μέλι.
Και τώρα θα αναρωτηθείς γιατί τα λέμε χρυσά. Γιατί κάπως έτσι θα είναι το χρώμα τους με τον κουρκουμά.
Τι θα χρειαστείς:
½ φλιτζάνι ποπ κορν
1 κ.σ κουρκουμά
αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ λάδι καρύδας
Ποπ κόρν ξέρεις να φτιάχνεις. Βάλε το λάδι να καεί σιγά σιγά και πρόσθεσε λίγα από τα ποπ κορν. Μόλις αρχίσουν τα ποπ κορν να σκάνε πρόσθεσε τα υπόλοιπα μαζί με τον κουρκουμά και το αλάτι. Φυσικά κάθε τόσο κουνάς ελαφρώς το κατσαρολάκι σου για να μην σου καούν.
Δείτε και αυτά