Εύκολο γλυκό: Υπέροχο κωκ ταψιού με λεπτό αφράτο παντεσπανι, με βελούδινη αερατη σπιτική κρέμα πατισερι (patisserie) και λαχταριστή σοκολάτα γκαναζ. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμά…
Εύκολο γλυκό: Υπέροχο κωκ ταψιού με λεπτό αφράτο παντεσπανι, με βελούδινη αερατη σπιτική κρέμα πατισερι (patisserie) και λαχταριστή σοκολάτα γκαναζ.
Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις υγιεινό και λαχταριστό κορμό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγό!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- αβγα 5
- ζαχαρη 145 γρ.
- αλευρι 175 γρ. που φουσκωνει μόνο του κοσκινισμενο
- βανιλια 2
- Ταψακι Νο24
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- ζαχαρη 130 γρ.
- νερό130 γρ.
- χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
- κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ.
- κρεμα γαλακτος 170.ml με 30-35%
- λιπαραμελι 1 κ.γλυκού
Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο
Υπέροχο δροσερό γλυκό μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κίνησεις σε 10΄
Ένα πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκάκι με μπανάνα. Μια συνταγή με 4 μόλις υλικά για ένα φανταστικό επιδόρπιο. Επίσης, δείτε μία εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση μπανάνα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 μπανάνα
- 1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πολτοποιήστε τη μπανάνα στο multi.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε καλά με σύρμα τα γιαούρτια με τη πολτοποιημένη μπανάνα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάζετε τη κρέμα σε ποτήρια και όταν τη σερβίρετε προσθέστε φέτες φρέσκιας μπανάνας και με τρίμμα κουβερτούρας ή τριμμένο μπισκότο.*
- Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μπισκότα σαβαγιάρ να τα σπάσετε με τα χέρια σας [κρατείστε για διακόσμηση] τοποθετείστε τα μέσα στη κρέμα και πασπαλίστε στο τέλος την επιφάνεια.