Μελαχρινό: Το πιο νόστιμο και υγιεινό νηστίσιμο γλυκάκι χωρίς βούτυρο,γάλα και αυγά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Μελαχρινό: Επιθυμείτε να κάνετε ένα γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε έτοιμο ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες από …



    Μελαχρινό: Επιθυμείτε να κάνετε ένα γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε έτοιμο ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες από το σπίτι σας; Σε περίπτωση που αναζητάτε όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:


    Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες από την εκτέλεσή της

    Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 1 ποτήρι νερού λάδι (σ.σ. εναλλακτικά αραβοσιτέλαιο)
    – 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
    – Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    – 1 και 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
    – 1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ
    – 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
    – 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σ.σ. όσο πάρει)
    – 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
    – 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα
    – 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
    – 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
    – 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι


    Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, το λάδι με τη ζάχαρη για 15′ έως 20′.
    – Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
    – Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια.
    – Ανακατεύουμε, με ξύλινη κουτάλα.
    – Ρίχνοουμε τμηματικά, εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
    – Ανακατεύουμε, με την κουτάλα συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όπως του κέικ.
    – Λαδώνουμε το ταψάκι και πασπαλίζουμε, με αλεύρι.
    – Ρίχνουμε το χυλό μέσα.
    – Ψήνουμε το χυλό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45′-60′.
    – Όταν ροδοψηθεί επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    – Στα 45′, το τρυπάμε, με μαχαίρι για να ελέγξουμε, αν ψήθηκε.
    – Όταν το μαχαίρι βγει τελείως στεγνό, είναι ψημένο.
    – Το βγάζουμε από το φούρνο.
    – Αφήνουμε να κρυώσει.
    – Κόβουμε, το γλυκό μας.
    – Αν θέλουμε, ρίχνουμε στο γλυκό μας και σιρόπι.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά