(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μελαχρινό: Επιθυμείτε να κάνετε ένα γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε έτοιμο ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες από …
Μελαχρινό: Επιθυμείτε να κάνετε ένα γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε έτοιμο ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες από το σπίτι σας; Σε περίπτωση που αναζητάτε όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα από την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες από την εκτέλεσή της
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 ποτήρι νερού λάδι (σ.σ. εναλλακτικά αραβοσιτέλαιο)
– 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
– 1 και 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
– 1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ
– 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
– 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (σ.σ. όσο πάρει)
– 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα
– 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
– 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
– 1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι
Μελαχρινό – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, το λάδι με τη ζάχαρη για 15′ έως 20′.
– Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
– Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια.
– Ανακατεύουμε, με ξύλινη κουτάλα.
– Ρίχνοουμε τμηματικά, εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
– Ανακατεύουμε, με την κουτάλα συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όπως του κέικ.
– Λαδώνουμε το ταψάκι και πασπαλίζουμε, με αλεύρι.
– Ρίχνουμε το χυλό μέσα.
– Ψήνουμε το χυλό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45′-60′.
– Όταν ροδοψηθεί επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
– Στα 45′, το τρυπάμε, με μαχαίρι για να ελέγξουμε, αν ψήθηκε.
– Όταν το μαχαίρι βγει τελείως στεγνό, είναι ψημένο.
– Το βγάζουμε από το φούρνο.
– Αφήνουμε να κρυώσει.
– Κόβουμε, το γλυκό μας.
– Αν θέλουμε, ρίχνουμε στο γλυκό μας και σιρόπι.