Συνταγή: Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξε, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε και το νόστιμο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγ…
Συνταγή: Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου εύκολο χωρίς μίξε, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε και το νόστιμο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!
Υλικά
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 300 γρ
- Κακαο 80 γρ σκόνη
- Ηλιέλαιο 70 γρ
- Βανίλια 2
- Ζαχαρη 250 γρ
- Γάλα Αμυγδάλου 400 γρ με ζάχαρη
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κτγ
- Σοδα 1 κτγ μαγειρική
- Ξύδι 1 κτσ
Για την κρέμα
- Γάλα Αμυγδάλου 1300 γρ με ζάχαρη
- Κουβερτουρα 300 γρ υγείας με 60% κακάο(sisinni)
- Ζαχαρη 250 γρ
- Κορν Φλαουρ 120 γρ
- Κακαο 30 γρ σκόνη
- Βανίλια 2
Για το στολισμό
- Κουβερτουρα Κατά βούληση νιφάδες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά .
Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c. Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni).
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα , το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό. Το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας σε περιόδους νηστείας. Είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για παιδιά!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε και αυτά