Όλοι μας αγαπάμε τις συνταγές με κιμά, από τις πιο απλές όπως μια μακαρονάδα μπολονέζ μέχρι ένα εξεζητημένο ρολό wellington. Σήμερα, πέσαμε πάνω σε μια μοναδική συνταγή και από θέμα τεχνικής αλλά και …
Όλοι μας αγαπάμε τις συνταγές με κιμά, από τις πιο απλές όπως μια μακαρονάδα μπολονέζ μέχρι ένα εξεζητημένο ρολό wellington. Σήμερα, πέσαμε πάνω σε μια μοναδική συνταγή και από θέμα τεχνικής αλλά και νοστιμιάς και δεν γινόταν να μην τη μοιραστούμε μαζί σας.
Τα πιο γευστικά και ομοιόμορφα κεφτεδάκια γίνονται μέσα σε μια παγοθήκη. Ναι, καλά ακούσατε. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι!
Βάζετε στον κιμά σας τα μπαχαρικά και μυρωδικά που θέλετε, τον ζυμώνετε καλά και γεμίζετε μια παγοθήκη μέχρι τη μέση, στη συνέχεια προσθέτετε ένα μικρό κομμάτι τυρί και συμπληρώνετε με κιμά μέχρι να γεμίσει η παγοθήκη σας. Βάζετε τα κεφτεδάκια σας σε ένα ταψί και τα ψήνετε. Σε 20 λεπτά έχετε τα πιο λαχταριστά γεμιστά κεφτεδάκια με τυρί.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με κιμά, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε μια ροδέλα κρεμμυδιού με κιμά.
Απλώνει σε αλουμινόχαρτο 10 φέτες μπέικον και τυλίγει κιμά – Θα πάθετε πλάκα
Φτιάξτε μια ξεχωριστή και νόστιμη συνταγή που όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν. Δοκιμάστε γεμιστό ρολό από κιμά και κάντε εντύπωση στο τραπέζι!
Ο κιμάς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές και κάποιες είναι εξαιρετικά γευστικές και ιδιαίτερες. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε κάτι καινούριο, που να αφήνει πίσω τις παλιές κλασικές συνταγές. Δημιουργήστε κουλουράκια από κιμά και κάντε τα καλύτερα μπέργκερ ή επιλέξτε αυτήν την συνταγή παρακάτω για ρολό κιμά!
Θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό κιμά βόειο
- 1⅓ φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 αυγά
- 6-8 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες τυρί
- 100 γραμμάρια σπανάκι
- 10-15 φέτες μπέικον
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά.
2. Σε ένα μεσαίο ταψί απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και πιέστε το μείγμα με τον κιμά για να γίνει ένα λεπτό και επίπεδο. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω του τις φέτες από ζαμπόν, τυρί και στο κέντρο το σπανάκι.
Δείτε και αυτά