Θες μια συνταγή για όλη την οικογένεια; Οι μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτες που λιώνει στο στόμα είναι ότι καλύτερο και σου δείχνει βήμα βήμα πως να την φτιάξεις η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου.Για να μ…
Θες μια συνταγή για όλη την οικογένεια; Οι μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτες που λιώνει στο στόμα είναι ότι καλύτερο και σου δείχνει βήμα βήμα πως να την φτιάξεις η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου.
Για να μην σκάτε τι θα φτιάξετε αύριο σας βρήκαμε την λύση στο Youweekly.gr! Ξεχάστε την κλασική συνταγή του μουσακά, σας έχουμε μια παραλλαγή που θα λατρέψουν μέχρι και τα παιδιά σας.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό Μελιτζάνες
1 κιλο κιμα
100 γρ παρμεζάνα
Για τον πούρε πατάτας
4 μεγάλες πατάτες βραστές και λιωμένες
1 κούπα κρεμά γάλακτος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο αγελαδος
Αλάτι κ λίγο κύμινο
Βράστε και λιώστε τις πατάτες με το πιρούνι! Όπως είναι καuτές, ανακατέψτε το βούτυρο μέσα και την κρεμά γάλακτος, το αλάτι το κύμινο και 4 κουταλιές σούπας τυρί!
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματινια
αλάτι, πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανελιτσα και άλλες βάζω μπαχάρι
ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Από λαχανικά μελιτζάνα και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες χωρίς λάδι από πάνω μόνο με αλάτι
Στρώνω μελιτζάνες στην βάση του ταψιού!
Ρίχνω τον κιμά και από πάνω τον πούρε πατάτας. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω να κάνει κρούστα ο πούρες και γενικά να γίνει το φαγητό.
Επίσης, επιβάλλεται να δοκιμάσεις ακόμα μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που είναι το κοτόπουλο στον φούρνο.
Δείτε και αυτά