Έχεις ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο γεύμα και θες να το “σβήσεις” με κάτι δροσερό και γευστικό στο τέλος; Σου βρήκαμε την κορυφαία αλλά και εύκολη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μους λεμονιού.Είναι μία…
Έχεις ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο γεύμα και θες να το “σβήσεις” με κάτι δροσερό και γευστικό στο τέλος; Σου βρήκαμε την κορυφαία αλλά και εύκολη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για μους λεμονιού.
Είναι μία πανεύκολη συνταγή με έντονο το άρωμα του λεμονιού που την κάνω πολλά χρόνια .Την έχω βρεί στο βιβλίο “πρόσκληση σε τσάι” της Βέφας Αλεξιάδου. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα τραβιέται πολύ ωραία.Μπορείτε να προσθέσετε στον πάτο ή στα τοιχώματα του μπολ και σαβαγιάρ,εγώ δεν το συνηθίζω.Μπορείτε να το γαρνίρετε με σαντιγή και ζελεδάκια λεμονιού #λεμόνι
Υλικά
1,5 κούπας γάλα εβαπορέ πολύ κρύο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουτί ζελέ λεμόνι
1 κούπα ζεματιστό νερό
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
50 γραμμάρια καβουρντισμένο αμυγδαλάκι
Εκτέλεση
Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού και αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο,ώσπου να πάρει την πυκνότητα του μελιού
Χτυπήστε το κρύο γάλα(βάλτε το να σταθεί 45 λεπτά στην κατάψυξη) με τη ζάχαρη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει
Ρίξτε μέσα το μισοπηγμένο ζελέ και το ξύσμα
Χτυπήστε το μείγμα λίγο ακόμα και αδειάστε το σε ένα μπώλ με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι
Βάλτε το στο ψυγείο να πήξει.Ετοιμάστε το καλύτερα από την προηγούμενη ημέρα
Ωστόσο, αν θέλετε και κάτι σε αλμυρό, αυτή είναι η συγκλονιστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μπόλικο λεμόνι.
Δείτε και αυτά