Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι! Το κέικ καρότου με κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!


Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτή την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου. Το κέικ καρότου με κανέλα που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.1 άτομο το μαγειρεύει, δεν έχει καμία δυσκολία!Βόμβα βιταμινών και…


Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτή την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου. Το κέικ καρότου με κανέλα που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

1 άτομο το μαγειρεύει, δεν έχει καμία δυσκολία!

Βόμβα βιταμινών και ενέργειας το αγαπημένο αυτό κέϊκ που όταν ψήνεται μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Πλούσιο σε υλικά είναι το απόλυτα υγιεινό σνακ για το κολατσιό των παιδιών!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλυτζάνια του τσαγιού καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
4 αυγά
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1/2 πορτοκάλι, το χυμό του
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
3/4 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Α) Γλάσο πορτοκαλιού
3 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
4 κουταλιές νερό ζεστό
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Β)Cream cheese frosting
500 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
50 γρ μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Α) Γλάσο πορτοκαλιού
3 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
4 κουταλιές νερό ζεστό
1 κούπα ζάχαρη άχνη
Β)Cream cheese frosting
500 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
50 γρ μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι σε θεμοκρασία δωματίου
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμεμε σε λεκάνη τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε τη σόδα, τα μπαχαρικά και το κονιάκ. Ξαναχτυπάμε το μίγμα.

Κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.

Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι, και ξαναχτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα.

Τουμπάρουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμο.

Μπορείτε να το περιχύσετε είτε με το γλάσο πορτοκαλιού ή με το cream cheese frosting (που περιγράφονται παρακάτω). Αν θέλετε κάτι πιο απλό και γρήγορο, απλά περιχύστε με ζάχαρη άχνη.

α) Γλάσο πορτοκαλιού
Βάλτε το βούτυρο με τη μαρμελάδα σε κατσαρολίτσα και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να κάνει φούσκες. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε λίγο λίγο το νερό και ύστερα ανακατέψτε τη ζάχαρη ώστε να επιτύχετε ένα λείο γυαλιστερό γλάσο.

β) Cream cheese frosting
Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει . Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με το γλάσο από πάνω ή αλλιώς κόβετε το κέικ στα δύο οριζοντίως, γεμίζετε στη μέση με το γλάσο και σκεπάζετε με το πάνω κομμάτι και αλείφετε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και στα πλάγια. Μπορείτε να στολίσετε εν συνεχεία την επιφάνεια και με χοντροκομμένα καρύδια .

Έχετε δει και την συνταγή της για φανουρόπιτα;

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά