Βέφα Αλεξιάδου: Η συνταγή με κανέλα που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι!


Αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σας θυμίσει μια που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας. Θα την φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας.Τα γνωστά μας μουστοκούλουρα με άρωμα κακάο από τη …


Αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σας θυμίσει μια που έφτιαχνε μόνο η γιαγιά σας. Θα την φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι σας.

Τα γνωστά μας μουστοκούλουρα με άρωμα κακάο από τη Βέφα Αλεξιάδου!!

Συστατικά

  • 4 κούπες φαρίνα,
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα,
  • 2 κουταλάκια κανέλα,
  • 3/4 κουταλάκι γαρύφαλλο,
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
  • 1 κουταλιά κακάο,
  • 1/2 κούπα λάδι ή σπορέλαιο,
  • 1 κούπα πετιμέζι,εγώ έβαλα μούστο,
  • 2 κουταλιές κονιάκ,
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού,
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Αν βάλετε μούστο προσθέστε και 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή η κρυσταλλικήΣε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά μας μαζί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φαρίνα λίγο λίγο, ζυμώνουμε να πετύχουμε μαλακή-αφράτη ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθομαι διάφορα σχέδια κουλουράκια, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 20 λεπτά να ροδίσουν.

Φυλάγονται για αρκετό καιρό σε κουτί μπισκότων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν έχουμε μούστο τα φτιάχνουμε με πετιμέζι, η προσθήκη του κακάου τους δίνει σοκολατένια γεύση!

Έχετε δει και την συνταγή της για φανουρόπιτα;

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά