Ντόνατς με κανέλα χωρίς τύψεις από την Βέφα Αλεξιάδου! Απόλαυση στο φουλ, θερμίδες λίγες και η συνταγή είναι κειμήλιο! Σίγουρη η επιτυχία!Γίνονται 24 κομμάτια.Υλικά1 φακελάκι μαγιά στιγμής MAC MAGIC4 …
Ντόνατς με κανέλα χωρίς τύψεις από την Βέφα Αλεξιάδου! Απόλαυση στο φουλ, θερμίδες λίγες και η συνταγή είναι κειμήλιο! Σίγουρη η επιτυχία!
Γίνονται 24 κομμάτια.
Υλικά
1 φακελάκι μαγιά στιγμής MAC MAGIC
4 φλυτζάνια αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζανιού χλιαρό νερό
3/4 φλυτζανιού χλιαρό γάλα
1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1/4 φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη μαγιά στιγμής MAC MAGIC με το αλεύρι και το χλιαρό νερό.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει.
Σκεπάστε την και αφήστε την να διπλασιασθεί σε όγκο.
Ξαναζυμώστε την μερικά λεπτά και ανοίξτε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλ.
Κόψτε με ένα ποτήρι δίσκους 6 εκατοστών βουτώντας το σε αλεύρι, για να μην κολλάει η ζύμη. Με το βιδωτό καπάκι ενός μπουκαλιού κόψτε και αφαιρέστε μικρούς δίσκους από το κέντρο.
Αραδιάστε τα δακτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα στο ταψί του φούρνου, σκεπάστε τα κι αφήστε τα σε υγρό και ζεστό μέρος, να διπλασιασθούν σε όγκο.
Ψήστε τα λίγα λίγα σε φριτέζα στους 180 °C ή σε μπόλικο καuτό λάδι ροδίζοντας τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
Βουτήξτε τα στο γλάσο όσο είναι ζεστό, ή τυλίξτε τα με ζάχαρη άχνη.
Γλάσο λεμονιού: Ανακατέψτε 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Γλάσο βανίλιας: Ανακατέψτε 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, λίγη βανίλια και 2 κουταλιές γάλα.
Γλάσο σοκολάτας: Λιώστε 75 γρ. κουβερτούρα, ρίξτε 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη και 2-3 κουταλιές γάλα ή κονιάκ και ανακατέψτε ζωηρά.
Αν θέλετε βάλτε άχνη και κανέλα!
Δείτε και την συνταγή για το παστίτσιο της τεμπέλας!
Δείτε και αυτά