Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη και την Βέφα Αλεξιάδου στο πιάτο σας! Βάλτε κανέλα, τους πάει και αυτή η συνταγή θα σας μείνει αλησμόνητη! Είναι πιο ελαφριά και συνοδεύονται ευκολότερα χωρίς, ρύζι,…
Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη και την Βέφα Αλεξιάδου στο πιάτο σας! Βάλτε κανέλα, τους πάει και αυτή η συνταγή θα σας μείνει αλησμόνητη!
Είναι πιο ελαφριά και συνοδεύονται ευκολότερα χωρίς, ρύζι, μακαρόνια κλπ.
Υλικά
500 γραμμάρια κιμάς
2 φέτες ψίχα ψωμί ολικής
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για την σάλτσα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκιες0
Θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο
Ροδίζουμε ελαφρά για 2 λεπτά, προσθέτουμε ντομάτες, ζάχαρη
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζει για 10 λεπτά
Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 10 λεπτά
Το στίβουμε και το κάνουμε ψίχουλα, με τα χέρια
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ψίχουλα ψωμιού, κιμά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αυτό, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι
Ζυμώνουμε καλά, όχι υπερβολικά
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια
Σε τηγάνι τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο
Τα ρίχνουμε στο άλλο τηγάνι με τη σάλτσα
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
Δείτε και την συνταγή της Βέφας για ντόνατς!
Δείτε και αυτά