Βέφα Αλεξιάδου: Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα!


Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα και θα γίνει «μακελειό»! Μετά από πολλά πειράματα, κατέληξα σε αυτά τα μπιφτεκάκια! Η βασική…


Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα και θα γίνει «μακελειό»!

Μετά από πολλά πειράματα, κατέληξα σε αυτά τα μπιφτεκάκια! Η βασική συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Βέφας Αλεξιάδου. Εδώ σας παρουσιάζω τη συνταγή με τις προσαρμογές – αλλαγές που πρόσταξαν τα προσωπικά μου γούστα!

Υλικά
9-10 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κατα προτίμηση λάπα)
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 αυγά
1 καρότο μεγάλο
2 μικρές ντομάτες ή 1 μεγάλη
3 κσ γάλα εβαπορέ
8 κσ ελαιόλαδο
6-7 κσ τυρί τριμμένο
2-3 κγ πιπέρι
1,5 κγ αλάτι
2 κσ σιμιγδάλι
4 κσ φρυγανιά τριμμένη
2 κγ ρίγανη
1/2 ματσάκι μαιντανό (μόνο φύλλα όχι κοτσάνια)

Εκτέλεση
35 Minutes
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ ή λεκάνη.

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το καρότο, τη ντομάτα και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε το μίγμα του κιμά έχοντας βρεγμένα χέρια για όσο χρειάζεται μέχρι να ενωθεί ο κιμάς με τα υπόλοιπα υλικά.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας προσέχοντας πάλι τα χέρια μας να είναι ελαφρώς βρεγμένα.

Και μετά τα μπιφτέκια; Το ρυζόγαλο που καίει καρδιές!

cookpad.com

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά