Το δικό της γιουβέτσι, δεν έχει κρέας και η Βέφα Αλεξιάδου το λατρεύει! Βάλε κανέλα και θα απογειωθεί, θυμήσου μας μέρα που είναι… Τέλειο για Κυριακή!Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπο…
Το δικό της γιουβέτσι, δεν έχει κρέας και η Βέφα Αλεξιάδου το λατρεύει! Βάλε κανέλα και θα απογειωθεί, θυμήσου μας μέρα που είναι… Τέλειο για Κυριακή!
Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπορείτε να το λιώσετε και να το απλώσετε στο τέλος πριν την πάπρικα.
Υλικά
4-5 άτομα
1 κιλό μέτριες καραβίδες
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
400 γραμ. κριθαράκι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
πάπρικα ή κανέλα
Εκτέλεση
Πλύνετε τις καραβίδες και αφαιρέστε τα μουστάκια και τα ποδαράκια.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί και στην συνέχεια ρίξτε και τις καραβίδες να σωταριστούν και αυτές.
Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 8-10′.
Αφαιρέστε τις καραβίδες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και την κέτσαπ μέχρι να πάρουν μια βράση.
Σε ένα πυρέξ βάλτε το κριθαράκι και την σάλτσα από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζουμί.
Λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο βάλτε τις καραβίδες και πασπαλίστε με πάπρικα.
Έχετε δει και τα γεμιστά της με κανέλα; Όνειρο!
Δείτε και αυτά