Βέφα Αλεξιάδου: Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς!


Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα από την Βέφα Αλεξιάδου! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς που θα λατρέψεις! Δοκίμασέ την…Μία εξαιρετική συνταγή της Βέφας για παρεΐστικες καταστάσε…


Σπετσοφάι με κεφτεδάκια και κανέλα για τελείωμα από την Βέφα Αλεξιάδου! Η συνταγή από το μπαούλο της γιαγιάς που θα λατρέψεις! Δοκίμασέ την…

Μία εξαιρετική συνταγή της Βέφας για παρεΐστικες καταστάσεις!

Υλικά
4 άτομα
2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
1 κιλό πράσινες πιπεριές κομμένες και αυτές σε φέτες
1/2 κούπα λάδι
2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
κεφτεδάκια από μισό κιλό κιμά, όπως τα φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά (εάν δεν έχετε ήδη κάποια συνταγή δοκιμάστε τα ζουμερά κεφτεδάκια που σας προτείνω σε άλλη συνταγή)
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Εκτέλεση
60 Minutes
Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια (με αυτή τη σειρά κατά προτίμηση).

Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση.

Έχετε δει και το γιουβέτσι της χωρίς κρέας;

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά