Η Βέφα Αλεξιάδου έχει λαχταριστές και εύκολες συνταγές, όπως αυτό αυτό το ζουμερό κέικ σοκολάτας με παντεσπάνι που η κανέλα θα το απογειώσει. Θα το φτιάξετε και θα ξετρελάνετε τόσο τους μικρούς όσο κα…
Η Βέφα Αλεξιάδου έχει λαχταριστές και εύκολες συνταγές, όπως αυτό αυτό το ζουμερό κέικ σοκολάτας με παντεσπάνι που η κανέλα θα το απογειώσει. Θα το φτιάξετε και θα ξετρελάνετε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους στο σπίτι.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
½ κ. γ σόδα
½ κ.γ βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κ.γ ξύδι
2/3 κούπας βραστό νερό
Υλικά για το σοκολατένιο γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
100 ml γάλα
1 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και αφού το βουτυρώσουμε απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε και αυτό. Ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε σχάρα.
Για να ετοιμάσουμε τα γλάσο μας σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί πολύ καλά και μέσα ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η κουβερτούρα και το γλάσο μας είναι έτοιμο. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για τούρτα μοιράζουμε το μείγμα μας σε δυο ταψάκια 28-30 εκ το καθένα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά το καθένα.
Δείτε και την συνταγή της για ντόνατς!
Δείτε και αυτά