Κέικ με μπανάνα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου! Μαζί με φουντούκι η συνταγή απογειώνεται και δεν θα μείνει τίποτα! Δοκιμάστε την…Η συνταγή είναι της Αλεξίας και της Βέφας Αλεξιάδου από ένθετο κυρ…
Κέικ με μπανάνα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου! Μαζί με φουντούκι η συνταγή απογειώνεται και δεν θα μείνει τίποτα! Δοκιμάστε την…
Η συνταγή είναι της Αλεξίας και της Βέφας Αλεξιάδου από ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας με μικρές αλλαγές στη δοσολογία των υλικών.
Υλικά
1 κούπα καστανή ζάχαρη
½ κούπα ζάχαρη λευκή
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα (150 γρ.) φουντούκια αλεσμένα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
3 αυγά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας γάλα
2 μπανάνες όχι ώριμες πολτοποιημένες ή ½ κούπας τριμμένο κολοκύθι πράσινο
1 κούπα τριμμένο καρότο
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα 6 πρώτα υλικά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Δείτε και την συνταγή της για μπακλαβά ρολό
Δείτε και αυτά