Λαχταριστό σιροπιαστό ραβανί από τον Λάμπρο Βακιάρο! (Video)


Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε ένα λαχταριστό σιροπιαστό ραβανί, με τον σεφ να μας έχει δείξει και τα βήματα για μια γαλλ…


Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε ένα λαχταριστό σιροπιαστό ραβανί, με τον σεφ να μας έχει δείξει και τα βήματα για μια γαλλική μηλόπιτα!

Υλικά:

Για το ραβανί:

  • 6 αυγά
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο
  • 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 1 λτ νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά