Αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή σούπας… λίγο πιο στεγνή, τότε το Athensmagazine.gr έχει να σας συστήνει ανεπιφύλακτα αυτά τα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.
Ακολουθήστε αυτά τα πολύ απλά βήματ…
Αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή σούπας… λίγο πιο στεγνή, τότε το Athensmagazine.gr έχει να σας συστήνει ανεπιφύλακτα αυτά τα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.
Ακολουθήστε αυτά τα πολύ απλά βήματα και αυτό που θα φάτε είναι… σκέτη τρέλα! Θυμηθείτε επίσης το υπέροχο μοσχαράκι σε πήλινο με μανιτάρια και καπνιστό τυρί.
Υλικά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοτριμμένο
1 αβγό
¼ φλιτζανιού νερό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
1½ κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
⅓ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
λίγη πάπρικα γλυκιά, για το σερβίρισμα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)
Διαδικασία
Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το αβγό ελαφρά χτυπημένο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το νερό. Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό και τον αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό να τα σκεπάσει. Βράζετε το φαγητό για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μείνει με λίγο ζουμί.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι σε ένα μπολ και ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό για να πάρει τη θερμοκρασία της κατσαρόλας. Ρίχνετε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.
Τα σερβίρετε με τη σαλτσούλα τους πασπαλισμένα με λίγη γλυκιά πάπρικα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.
Θεϊκό ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον!
Μετά την τέλεια συνταγή με τις ψητές πατάτες, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς, μια πιο μοντέρνα συνταγή για ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον! Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
600 γρ. πατάτες
1 αυγό
80 γρ. μπέικον
200 γραμμάρια τυρί scarmoza
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το χτυπάμε. Στη συνέχεια τρίβουμε τι πατάτες σε έναν τρίφτη και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και το μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες και το τοποθετούμε στο μίγμα μαζί με τις φέτες μπέικον δίπλα-δίπλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε το μίγμα για να σχηματίσουμε ένα ρολό και το κλείνουμε με το χαρτί. Το βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ρίχνει τον πουρέ πατάτας σε σχήμα σπείρας στο τηγάνι…Το αποτέλεσμα; Οι πιο τραγανές πατάτες!
Μία καινούργια συνταγή για πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Μετά τις πατάτες με λάδι, τις τηγανιτές, τις φούρνου, τα πατατάκια, τις πίτες πατάτας και τις τάρτες μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχουμε δει όλα όσα γίνονται με πατάτες,
Φαίνεται πως υπάρχει άλλη μία συνταγή κάτω από το μανίκι, και είναι και η καλύτερη. Οι πιο τραγανές πατάτες που έχετε φάει ποτέ είναι γεγονός!
Θα χρειαστείτε (για 4-5 μερίδες):
500 γρ βραστές πατάτες
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κ.γ γάλα
1 κ.γ κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες:
Πατήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Βάλτε τον πουρέ σε ένα κορνέ.
Ζεστάνετε λάδι και ρίξτε μέσα τον πουρέ σε σχήμα σπείρας.
Μόλις η σπείρα πάρει χρυσό χρώμα, μπορείτε να την βγάλετε από το λάδι.
Με το μίγμα αυτό θα φτιάξετε 4-5 μεγάλες σπείρες.
Διαλέξτε την αγαπημένη σας σάλτσα και είναι έτοιμο!