Κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια!


Μετά τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια, βρήκαμε μια συνταγή λίγο διαφορετική για… κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια.Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις μαμάδες που θέλουν να προσφέρο…


Μετά τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια, βρήκαμε μια συνταγή λίγο διαφορετική για… κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις μαμάδες που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους είτε για πρωινό στο σχολείο είτε για απογευματινό ένα τυροπιτένιο σνακ.

Πάμε να δούμε την συνταγή:

Υλικά (για δύο ταψιά τυροπιτάκια)

1 γιαούρτι

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) με νερό και γάλα σε ίδιες ποσότητες (μισό+μισό)

1 φαρινάπ

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 τυρί φέτα

3 αυγά

1 ασπράδι

λίγο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

1 κρόκο αυγού

μία κουταλιά της σούπας γάλα

συνταγή για τυροπιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αδειάζεις το αλεύρι, προσθέτεις και το αλάτι και τα ανακατεύεις να ενωθούν. Εν τω μεταξύ ζεσταίνεις ελαφρά το νερό με το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις μέσα το φακελάκι μαγιάς και ανακατεύεις καλά για να διαλυθεί καλά η μαγιά. Στη συνέχεια και αφού πρώτα έχεις κάνει ένα λάκκο στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι ρίχνεις μέσα το γάλα+νερό+μαγιά όπως και το κεσεδάκι με το λάδι και το γιαούρτι. Τα ζυμώνεις όλα μαζί για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνεις στην άκρη τη ζύμη και σ’ ένα μπολ χτυπάς τα αυγά+ασπράδι, βάζεις πιπεράκι και τρίβεις τη φέτα. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια παίρνεις τη ζύμη και κόβεις μικρά μπαλάκια. Καθένα απ’ αυτά τ’ ανοίγεις με πλάστη και μ’ ένα ποτήρι ή φλιντζάνι κόβεις τη ζύμη και τη γεμίζεις κάθε ζυμαράκι με τη γέμιση. Προτεινόμενο σχέδιο το κλασικό φεγγαράκι πατημένο στην άκρη με μικρό πιρούνι. Τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλοίφεις με το μείγμα από γάλα και κρόκο αυγού και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα να ροδοκοκκινήσουν.

Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή, χωρίς πλάστη!

Τα τυροπιτάκια είναι ένα λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων, τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος; Αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια!

Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις σε κάποιο τραπέζι που έχεις προγραμματίσει με κάτι πιο ιδιαίτερο σου έχουμε την ιδανική “ιδίαιτερη” τυρόπιτα με σύκο!

Το Athensmagazine. gr θέλει να σου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη γι’αυτό έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που δεν θα χρειαστείς καν πλάστη!

Συστατικά:

700 γρ αλεύρι
150 ml νερό
150 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
70 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα

Οδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά