Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με κανέλα και φρυγανιές!


Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κανέλα, που θα σας ξετρελάνει. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο!
Αν βέβαια θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και όχι αυτό με τις φρυγανιές, μπορείτε…


Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κανέλα, που θα σας ξετρελάνει. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο!

Αν βέβαια θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και όχι αυτό με τις φρυγανιές, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αυτό το γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

Υλικά

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

1 κλωναράκι βανίλιας
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί

κανέλα σε σκόνη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά!

Το πιο έυκολο ίσως μπισκοτο- γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 απλά υλικά. Όσο απλό είναι στην παρασκευή του, τόσο γευστικό είναι!

Αγαπάμε τις συνταγές γλυκών που συμπεριλαμβάνουν ζαχαρούχο γάλα, και αυτή είναι μια τρανή απόδειξη ότι δεν κάνουμε λάθος. Αν δεν είστε και τόσο λάτρης των μπισκότων, δοκιμάστε να φτιάξετε μια απλή κρέμα καραμελέ, που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντυγί
1 – 2 πακέτα μπισκοτα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
λίγο γάλα

Εκτελεση

Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντυγι μέχρι να γίνει κρέμα.
Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μέτα άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρους καρπους φρουτα,οτι τραβαει η ορεξη μας
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μπορείτε να βάλετε και μια κουταλιά μερέντα αν θέλετε στη κρέμα και να γίνει σοκολατένιο!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά