Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια και κάθε είδους ζυμαρικό γι΄’ αυτό κι εμείς πέρα από τις κλασσικές συνταγές είπαμε να σας δείξουμε και μια πιο ιδιαίτερη όπως αυτή τη μακαρονάδα με κάστανα και φουντού…
Όλοι μας λατρεύουμε τα μακαρόνια και κάθε είδους ζυμαρικό γι΄’ αυτό κι εμείς πέρα από τις κλασσικές συνταγές είπαμε να σας δείξουμε και μια πιο ιδιαίτερη όπως αυτή τη μακαρονάδα με κάστανα και φουντούκια.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για την μακαρονάδα
500 γρ. Σπαγγέτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα & χονδροκομμένα
100 ml λευκό κρασί
400 ml κρέμα (γάλακτος, κάσιους ή αμυγδάλου)
80 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα
60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
3) Όταν λιώσει το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα κάστανα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
4) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5) Με μια κουτάλα (για σερβίρισμα σούπας) προσθέτουμε 80ml από το νερό στο οποίο βράζουν παράλληλα τα ζυμαρικά, στα κάστανα. Προσθέτουμε τα φουντούκια, την κρέμα κάσιους (ή αμυγδάλου) και τα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι, ανακατεύοντας απαλά.
6) Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
7) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους, στην κατσαρόλα με τα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
8) Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κοπανισμένα φουντούκια και κεφαλοτύρι.
Μακαρόνια με βελούδινη λευκή σάλτσα και τρυφερό κοτόπουλο! Μια συνταγή έτοιμη σε 5′ λεπτά!
Μακαρόνια με βελούδινη λευκή σάλτσα και τρυφερό κοτόπουλο! Μια συνταγή έτοιμη σε 5′ λεπτά! Δείτε ακόμα την συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!
Το κοτόπουλο αγαπά την κρέμα γάλακτος και αυτή με τη σειρά τους, τα ζυμαρικά. Σε αυτή την συνταγή και τα τρία υλικά δένουν αρμονικά σε μια πολύ γρήγορη και εύκολη παρασκευή.
Υλικά:
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ. μακαρόνια
- Aλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το φιλέτο σε χοντρούς κύβους. Σοτάρουμε με τη μαργαρίνη σε τηγάνι ή κατσαρόλα να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 25’ λεπτά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια καλή βράση κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα
- Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι! (Video)
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι.
Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γλάσο έφτιαξε στην εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος, ενώ έδειξε και το μυστικό για τα παραδοσιακά μελομακάρονα!
Υλικά:
- 3 φιλετάκια κοτόπουλο
- 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζ. Καφέ φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- βασιλικό ξερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κοχυλάκια:
- 1 πακέτο κοχυλάκια
- 1 φλιτζ. Καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. Καφέ παρμεζάνα τριμμένη
- 15 baby ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
Δείτε την εκτέλεση:
Koτόπουλο στη γάστρα με ταλιατέλες και μυρωδικά! (Video)
Κοτόπουλο με ταλιατέλες και μυρωδικά έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνοντας βήμα-βήμα την διαδικασία, με τον σεφ να έχει δείξει και την γευστικότατη συνταγή κανελόνια με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα τυριού.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 120 γρ. κόκκινο κρασί
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 250 γρ. χυμό τομάτας
- 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 500 γρ. ταλιατέλες
- Γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Δείτε και αυτά