Νόστιμη τυρόπιτα διαίτης με φυτικό τυρί σε 10 λεπτά!


Η πιο νόστιμη συνταγή! Φτιάξτε για το γιορτινό σας τραπέζι την τυρόπιτα ταψιού! Είναι εύκολη και γρήγορη! Αν όμως, έχετε ξανακάνει την ίδια συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε την τσαλακωτή τυρόπιτα.
Πάμε …


Η πιο νόστιμη συνταγή! Φτιάξτε για το γιορτινό σας τραπέζι την τυρόπιτα ταψιού! Είναι εύκολη και γρήγορη! Αν όμως, έχετε ξανακάνει την ίδια συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε την τσαλακωτή τυρόπιτα.

Πάμε να δούμε:

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (500γρ)

-500γρ τυρί φυτικό

-1 λίτρο γάλα σόγιας
(ή 1 εβαπορε 400γρ και 600γρ νερο)

-5 αυγά

συνταγή για τυρόπιτα

– 1/2 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώστε 5 φυλλα λαδώνοντας τα πεταχτά με ένα πινέλο. Βάλτε τα μισά τυριά,τρία φύλλα λαδωμένα,τα υπόλοιπα τυριά και τα υπόλοιπα φύλλα ελαφρώς τσαλακωτά και λαδωμένα.

Κάντε ένα μείγμα το γάλα με τα αυγά και λίγο πιπέρι προαιρετικά και αφού τρυπήσετε εδώ και εκεί την πίτα με μια οδοντογλυφίδα ρίξτε το μείγμα από το γάλα.

Αφήστε στον πάγκο της κουζίνας για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει και να πιει το γάλα. Ψήσιμο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου μια ώρα.

Μοναδικά τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη γιαουρτιού

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια ακόμα υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα!

Μετά την τσαλακωτή τυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα και την λατρέψατε, σήμερα σας έχουμε τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη γιαουρτιού!

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

Μοναδικά τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

500-600 γρ αλεύρι
15 γρ νωπή μαγιά
200 γρ γιαούρτι
100 ml γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
1 αυγό
Λίγο αλάτι
200 γρ Φέτα
2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και αναμειγνύουμε.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μισό περίπου αλεύρι και ενσωματώνουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και πλάθουμε μέχρι που αν γίνει ζύμη.

Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετούμε την ζύμη.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε το τυρί και το αναμειγνύουμε με τα αυγά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό και την κόβουμε σε κύκλους.

Αλείφουμε τους μισούς κύκλους με ασπράδι αυγού και βάζουμε από πάνω τους τους υπόλοιπους κύκλους.

Τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα μεγάλο καπάκι και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί κοιλότητα.

Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με το τυρί.

Αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και στολίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά