Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι; Βρήκαμε μια συνταγή που θα λατρέψετε!Σε περίπτωση όμως που δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά, και θέλετε να κάνετε μια τυρόπιτα, μπορείτ…
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι; Βρήκαμε μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Σε περίπτωση όμως που δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά, και θέλετε να κάνετε μια τυρόπιτα, μπορείτε να δείτε την απόλυτη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή για τα τυροψωμάκια:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
•1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
•2 αυγά
•1 κουταλιά της σούπας αλάτι
•500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
2 .Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180º C για 20′.
Ζουμερά μάφιν τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μάφιν τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Δοκιμάστε τα και θα τα λατρέψετε!
Μια ακόμα απλή και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια είναι αυτή εδώ, η οποία θα σας ξετρελάνει. Όποια και να διαλέξετε, μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.
Υλικά συνταγής
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
120 ml γάλα
120 γρ. γιαούρτι
1 αυγό χτυπημένο
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.
Δείτε και αυτά